Privélessen SpaansIs Spanje één van uw favoriete vakantieplekjes? Of heb je een vakantiehuisje onder de Spaanse zon? Woon je in Spanje of vind je Spaans gewoonweg een prachtige taal? Ben je op zoek naar een flexibele en ook interactieve manier om de taal te leren? Dan heb je zonet in dit Spaans Hoekje je plaats gevonden! Contacteer mij voor je privélessen Spaans!

In de ochtend, tijdens de middag of  ‘s avonds. In de week of in het weekend? Elke dag, elke week of een paar keer per maand. Het is allemaal mogelijk bij mij! Mail mij jouw voorkeuren en wij vinden samen een mogelijkheid!

Wie ben ik?

Geboren in Spanje en van Spaanse ouders, kan ik mijn liefde voor de Spaanse taal niet verbergen. Het doet mij dan ook plezier om deze passie te kunnen delen en verspreiden onder mede-liefhebbers. Met een Romaanse achtergrond als opleiding heb ik mij voornamelijk toegewijd aan mijn moedertaal, het Spaans. Ik heb een pedagogisch diploma en kan duiden op heel wat jaren ervaring. De laatste jaren heb ik voornamelijk veel ervaring opgedaan bij volwassenen. Meer over mij vind je hier.

Waar gaan de lessen door?

Ik geef privélessen Spaans, voornamelijk aan huis maar ook via Skype.

Hoe zijn de privélessen Spaans?

In mijn privélessen Spaans leg ik het accent op spreken. Mijn doel is de student zo vlug mogelijk tot spreken te brengen. Uiteraard geef ik ook grammatica want zonder deze kunnen wij de structuur van de taal niet vatten. Maar ik beperk deze tot het noodzakelijke om op een creatieve manier de taal te leren gebruiken.

Hoe ga ik te werk in mijn privélessen Spaans?

– Ik gebruik een handboek dat zeer praktisch gericht is en de grammatica beperkt tot het noodzakelijke.

– Elk hoofdstuk heeft tot doel jouw kennis stapsgewijs te vergroten:
Je begint met jezelf voor te stellen/een vriend of collega. Nadien wordt het ruimer: je beroep en je familie, je dagelijkse routine, je huis, je wijk, je vakantie, een afspraak maken, personen beschrijven, inkopen, ziek zijn, weerberichten verstaan, gewoontes en gebeurtenissen in het verleden vertellen, de weg vragen.

– Bij elk hoofdstuk krijg je een opdracht die je schriftelijk voorbereidt en mondeling voordraagt. Op deze manier gebruik je actief wat je tot dan hebt geleerd.

– Ik werk veel met documenten, zeker in het begin. Dit zijn een soort ‘handouts’ die je kan gebruiken. Zo moet je de grammatica niet echt gaan ‘blokken’ (voornamelijk de werkwoorden) en heb je, op het moment dat bepaalde zaken moeten gekend zijn, je deze reeds door het gebruik voor een deel eigengemaakt.

Hier eindigen wij dan het eerste boek en heb je het niveau A1 van het Europese referentiekader bereikt. Dit neemt ongeveer 40 lesuren in beslag al naargelang jouw bereidheid om er tijd in te steken.

Nota:

Privélessen Spaans aan huis worden altijd in sessies van 2 uren gegeven.
Je kan ook kiezen voor privélessen Spaans via Skype (sessie van 1 uur mogelijk).

Contact:

via mail: dolores@spaanshoekje.be of bel naar: +32 485 63 87 94