Is Spanje één van uw favoriete vakantieplekjes? Of heb je een vakantiehuisje onder de Spaanse zon? Woon je in Spanje of vind je Spaans gewoonweg een prachtige taal? Ben je op zoek naar een flexibele manier om de taal te leren? Dan heb je zonet in dit Spaans Hoekje je plaats gevonden!

In de ochtend, tijdens de middag of s ’avonds. In de week of in het weekend? Elke dag, elke week of een paar keer per maand. Het is allemaal mogelijk bij mij! Mail mij jouw voorkeuren en wij vinden samen een mogelijkheid!

Geboren en getogen in Spanje, kan ik, als uitheemse Belg, mijn liefde voor de Spaanse taal niet verbergen. Het doet mij dan ook plezier om deze passie te kunnen delen en verspreiden onder mede-liefhebbers.

Ik geef privélessen Spaans, voornamelijk aan huis. Ik ben van mening dat een taal leren onvermijdelijk samengaat met het leren van werkwoorden en de nodige grammatica. Werkwoorden zorgen voor de kracht in de taal. Tenzij jij enkel willen spreken in de infinitief, zijn werkwoorden dus van uiterst belang. Toch, Laat je niet afschrikken door deze kanttekening, ik leg in mijn lessen wel de nadruk op spreken, dit is namelijk het uiteindelijke doel.

Hoe ga ik te werk:
– Ik gebruik een handboek dat zeer praktisch gericht is en de grammatica beperkt tot het noodzakelijke.
– Elk hoofdstuk heeft tot doel jouw kennis stapsgewijs te vergroten:
Je begint met jezelf voor te stellen/een vriend of collega. Nadien wordt het ruimer: je beroep en je familie, je dagelijkse routine, je huis, je wijk, je vakantie, een afspraak maken, personen beschrijven, inkopen, ziek zijn, weerberichten verstaan, gewoontes en gebeurtenissen in het verleden vertellen, de weg vragen.
– Bij elk hoofdstuk krijg je een opdracht die je schriftelijk voorbereidt en mondeling voordraagt. Op deze manier gebruik je actief wat je tot dan hebt geleerd.
– Ik werk veel met documenten, zeker in het begin. Dit zijn een soort ‘handouts’ die je kan gebruiken. Zo moet je de grammatica niet echt gaan ‘blokken’ (voornamelijk de werkwoorden) en heb je, op het moment dat bepaalde zaken moeten gekend zijn, je deze reeds door het gebruik voor een deel eigengemaakt.

Hier eindigen wij dan het eerste boek en heb je het niveau A1 van het Europese referentiekader bereikt. Dit neemt ongeveer 80 lesuren in beslag al naargelang jouw bereidheid om er tijd in te steken.

Privélessen aan huis worden altijd in sessies van 2u gegeven.
Je kan ook kiezen voor privéles via Skype (sessie van 1u mogelijk).
Je kan contact opnemen via mail: dolores@spaanhoekje.be